Allerheiligen 2020

Mooie en dankbare reacties van bezoekers begraafplaats tijdens Allerheiligen

 

Als gevolg van Corona zijn alle evenementen dit jaar afgezegd. Zo ook het jaarlijkse evenement op de Algemene Begraafplaats op Allerheiligen, en de aansluitende lichtjestocht vanuit de Sint Servaas parochie op Allerzielen. Om toch stil te staan bij deze RK feestdagen, zijn er op Allerheiligen, zondagochtend, aan de bezoekers viooltjes uitgedeeld om op het graf van de overledene(n) te plaatsen.

Bezoekers reageerden verrast en dankbaar voor dit gebaar vanuit de gemeente Maastricht.

Soortgelijke acties zijn zeker voor herhaling vatbaar op basis van deze positieve reacties. Specifiek voor het team van de begraafplaats een mooie aangelegenheid om contact en verbinding te leggen met de bezoekers!